Winkelwagen
Menu
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Materiaalsoorten

Hieronder treft u een overzicht van de meest gebruikte materialen.

Suède en nubuck

Suède is de vleeszijde van de huid die licht is geslepen. De vleeszijde wordt bewerkt waarbij de nerfzijde niet zichtbaar is.
Bij nerfloze splitsuède zijn de vezels grover en goed absorberend.

Bij nubuck is de nerfzijde van de huid licht geschuurd. Door het lichte schuren krijgt een zeer fijn, fluweelachtig effect.

Gladleer

Is de nerfzijde van de huid zichtbaar als bovenmateriaal van de schoen dan spreekt men van gladleer. Na bewerking en kleuring zijn de nerftekening en plooien van het dier zichtbaar.

Mat leer

Mat leer wordt niet gefinished maar heeft wel een verrijkende behandeling ondergaan. Hierdoor blijft het leer mat.

Metallic

Metallic is een glanscoating die op verschillende basismaterialen aangebracht kan worden. Over het algemeen is een metallic kwetsbaarder.

Geoliede suède

Een suède bewerkt met olie.

Reptielmateriaal of leer met print

Paul Noyen gebruikt geen echt reptielenleer zoals krokodillenleer. Wel wordt er gebruik gemaakt van leer met een reptielenprint.

Tips

  1. Gebruik ten alle tijden een schoenlepel bij het aantrekken van uw schoenen of laarzen. Hierdoor voorkomt u het beschadigen van de hielpartij.
  2. Gebruik schoen- en laarzenspanners. Het gebruik van spanners heeft meerdere voordelen.
  • De voordelen van het gebruik van schoenspanners:
  1. Helpt bij het herstellen van de loopplooien.
  2. Houdt de schoenen in model.
  3. Houten spanners nemen vocht in de schoenen op.
  • De voordelen van het gebruik van laarzenspanners:
  1. Helpt het kapotgaan van de rits te voorkomen.
  2. Vermindering van de plooien.
3. Laat natte schoenen nooit drogen bij een warmtebron zoals een radiator. Door te snelle droging droogt het leer uit.

4.Schoenen nemen transpiratievocht op. Het is dan ook raadzaam om schoenen af te wisselen en deze 2 à 3 dagen, liefst met houten spanners, te laten luchten.
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.